Novosti ...
TRENUTNO NEMA AKTUELNOSTI
Arhiva aktuelnosti
 
Kontakt info ...
Adresa:
Adema Buće 133
71 000 Sarajevo, BiH

Tel./Fax: +387 33 617 963
Fax: +387 33 660 225

E-mail: info@sarix.ba
 
Savjeti za njegu PVC prozora
 
KATALOG
 
  ALU Bravarija
Prozori i vrata ukras su Vašeg doma. Bez obzira gradite li novu ili preuređujete staru građevinu, aluminijska bravarija može zadvoljiti sve zahtjeve. Aluminjski su profili samonosivi i ne zahtjevaju dodatne podkonstrukcije i ojačanja. Stoga su aluminijski prozori i vrata vitke i elegantne građe koja omogućuje veće staklene površine i više korisnog svjetla nego drugi materijali iste namjene. Visoka oblikovnost metala i mogućnost bojenja u hiljade boja i nijansi, kao i dodavanja različitih efekata na površinu, pružaju aluminijskim prozorima ili vratima mogućnost imitacije drugih materijala, što je osobito korisno pri adaptacijama starijih građevina.Sposobnost prilagođavanja različitim zahtjevima arhitekutre je glavna prednost aluminijskih materijala u graditeljstvu. Bez obzira koliko Vam se činilo kompliciranim zatvaranje prostora u jednu funkcionalnu cjelinu (zatvaranje lođe, zimski vrt ili ostakljeni erker), aluminijska konstrukcija je riješenje koje sigurno treba uzeti u obzir. Konstrukcija se može učiniti “neprimjetnom” uz naglašavanje stakla, boja i drugih oblikovnih materijala, ili naglasiti njezin glatki i vizualno „ugodan” oblik. Ostakljene površine približavaju Vas okolini uz poseban osjećaj topline i sigurnosti.

Naš konstrukcijski biro već godinama proizvodi nova, moderna i funkcionalna riješenja izvedbe u različitim situacijama i prema konkretnim zahtjevima naručitelja. Vaša lođa ili balkon jednostavno se može pretvoriti u novu sobu, ili njezin dio. Terasa može postati funkcionalan i ugodan zimski vrt bez gubitka slobodnog prostora.

Aluminijski kiosci vrlo su funkcionalni, lako se demontiraju i prenose, a mogu se izvesti u više različitih oblika i veličina koji zadovoljavaju niz eksploatacijskih zahtjeva … po želji … po mjeri.

Aluminijski prozori i vrata izrađeni su od visokokvalitetnog extrudiranog aluminija.

Aluminij je metal kojemu se daje prednost u gradnji aluminijskih konstrukcija, prozora, vrata i fasada. Ne podliježe termičkim istezanjima, ne savija se, ne stvaraju se pukotine, dobro podnosi bojenje, te arhitektonska i dugotrajna rješenja.

Aluminijska bravarija je vrlo pogodna za sve vrste poslovnih i stambenih objekata sa mogućnošću otvora sa većim površinama stakla zbog svoje čvrstoće. Aluminijska bravarija je sve zastupljenija na našim prostorima upravo zbog svoje kvalitete, postojanosti i lakoće održavanja. Posebno je pogodna za izradu elemenata sa većim statičkim zahtjevima. Istodobno je lagana ali i vrlo čvrsta te potpuno otporna na hrđu.)
 
Copyright © 2007 www.dizajn.ba.
All rights reserved.
POČETNA O NAMA PROIZVODI REFERENCE NOVOSTI KONTAKT