Novosti ...
TRENUTNO NEMA AKTUELNOSTI
Arhiva aktuelnosti
 
Kontakt info ...
Adresa:
Adema Buće 133
71 000 Sarajevo, BiH

Tel./Fax: +387 33 617 963
Fax: +387 33 660 225

E-mail: info@sarix.ba
 
Savjeti za njegu PVC prozora
 
KATALOG
 
  Savjeti za njegu PVC prozora
O PVC prozorima je iznimno lako voditi brigu, a zahtijevaju minimalno održavanje. Svejedno biste trebali redovno čistiti i voditi računa o svojim prozorima – osobito staklima. Ispravno korištenje osigurat će dugotrajno uživanje u proizvodu.

Sarix preporučuje slijedeće redovne procedure čišćenja:

1. Uklonite mrlje od vapna i morta!

Izbjegavajte mrlje od vapna i morta na profilima, staklima i okovu. I profil i staklo mogu biti oštećeni, a okovi zaglavljeni, kao posljedica stvrdnutih ostataka morta.
 
2. Prozračujte prostoriju nekoliko puta dnevno!

Dotok hladnijeg zraka snižava relativnu vlažnost u prostoriji i stvara zdraviju klimu. Poželjno je prozračivati stambeni prostor nekoliko puta dnevno, jer relativna vlažnost veća od 60% može dovesti do rasta plijesni.
 
3. Ne koristite nagrizajuće tekućine!

Za normalno čišćenje profila koristite rastvor blagog sredstva za pranje posuđa. Ne koristite agresivna sredstva ili razrjeđivač boje. Za tvrdokorne mrlje uvijek koristite posebna sredstva za čišćenje koja možete kupiti kod svog dobavljača prozora.
 
4. Redovito čistite vanjsku stranu!

Redovno čistite vanjsku stranu prozora. Pelud, ali i čestice katrana i željeza mogu biti spaljene na površini prozora sunčevim zrakama. Kada jednom nastane takav sloj, teško ga je ukloniti.
 
5. Podmazujte okove!

Podmazujte okove najmanje jednom godišnje kako biste osigurali lako rukovanje u svakom trenutku.
 
6. Pričvrstite ručke!

Uvijek zategnite olabavljene prozorske ručke. Vijke možete pronaći ako podignete kapicu ispod ručke i okrenete je iz okomitog u vodoravni položaj.
 
7. Brinite za brtve!

Dva puta godišnje brtve premažite sredstvom za brtve, npr. talkom ili silikonskim uljem (od proizvođača prozora), kako bi ih održali mekima i u funkcionalnom stanju. Oštećene brtve potrebno je zamijeniti.
 
8. Očistite otvore za odvodnju!

Povremeno provjerite otvore za odvodnju u okviru prozora. Čistoća je važna za zadovoljavajuću odvodnju.
 
Copyright © 2007 www.dizajn.ba.
All rights reserved.
POČETNA O NAMA PROIZVODI REFERENCE NOVOSTI KONTAKT